TARİX QANUNVERİCİLİK     ATLAS     TANINMIŞ ÜZÜMÇÜLƏR     MƏQALƏLƏR    ELMİ ARAŞDIRMALAR    XƏBƏRLƏR   ƏLAQƏ
 

Evdə hazırlanan şərabın əsas qaydaları 

Şərab canlı orqanizmdir.
Xalis şərabı incəsənətdə rəssamlar qədər istedadlı olan, bu işin həqiqi ustaları hazırlaya bilər.
1. Çox təəssüf ki, xəstə, qurdlu, bir sözlə atılası üzüm şərab üçün yaramır. Qeyd etmək lazımdır ki, üzüm necə olsa şərab da elə olacaq. Ümumi şərab üçün ayrılan üzüm çoxluğuna düşən bir çürük salxım bütün hazırlanan içkini korlayır.
2. Şirənin şirinliyi 20%-dən aşağı olmalı deyil, əks halda şərab spirtin qıtlığından dayanıqsız olar. Bu səbəbdən şərab üçün olan məhsulu yaxşı yetişdikdə yığın.
3. Şərab üçün yalnız üzümün şərab növləri faydalıdır.
Heç bir halda şərabı müxtəlif tərəvəz, tutmalar və digər ərzaqların, eləcə də heyvanların, quşların yanında saxlamaq olmaz: hər canlı orqanizm kimi, hətta tıxacdan fərqli qoxuları özünə çəkir, bu halda isə o tamamilə korlanır. Şərab üçün quru, qaranıq, sərin kiçik anbar ayrılmalıdır. Demək olar ki, özünün ayrıca otağı olmalıdır.
Nikolay İvanoviç Kurdyumov




ƏLAQƏ 
Adınız:*
E-poçtunuz:*
İsmarıcınız:*

 

KOMMERSIYA TƏKLİFİ